Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2017

siapa tak nak cantik? - Part 2

uhui, sambung lagi... 
lepas tu gatal nak putih pulak. waktu tu dalam 2014 ke 2015 tu memang meletop bagai produk-produk memutih dalam masa super instant! dalam 1, 3 hari, seminggu semua confirmed putih! iklan depa la kata lagu tu. kami pun terjebak weh! bongeks. beli 1 produk ni. ada sabun, krim siang & malam, serum, toner. sabun memang kami tak pakai sebab dulu pakai sabun beras pun kulit jadi kering giler. pakai lain-lain, tapi masih pakai tto cleanser cosmoderm. lepas pakai krim malam, still apply lagi krim vitamin E cosmoderm tu. huhu. sekarang depa dah buat packaging baru, dalam tube je. dulu kami beli  masih dalam jar tu. 
ya! memang putih! hahaha. waktu tu cuma perasan jerawat makin kurang, ada pun 1, 2 besar pahtu kecut dah. ada junior tegur masa terjumpa dekat kafe; "kakak pakai apa ni?" waktu ni kami serius tak faham dia tanya apa. kami tanya balik; "pakai apanya?" dia jawab; "muka akak nampak lain la sekarang". yang kami ni blur lagi, dal…

siapa tak nak cantik? - Part 3

...aha sambung lagi sini... tengok gambar sat.. rehatkan mata. sat lagi nak baca panjang lagi ni. haha




sampai kat tioman, ambik hang panas lit-lit eh orang panggil. ye la tu macam ada terbaca orang tulis macam tu *nak jugak kau ni* memang awal dari dalam feri ke bot tu dah siap tepek sunblock la. 3 hari 2 malam tu memang siang kami habiskan masuk keluar air laut. check in loading barang dalam chalet terus bincang terus ke laut gitu. keje nya minum air laut, makan air laut. paham jelah kalau orang tak mahir renang ni. kami mampu tenggelam timbul tertelan air masin ja. bak kata member, janji jangan panik. haha bongeks. malam je sebelum tidur letak aloe vera kat muka sebab dah rasa sunburn tu macam hape, kering and pedih je bila cuci muka. hoila. 
balik dari tioman, naik je kat jeti mersing tu kami rasa macam orang keliling tengok kami tak lepas pandang lah. hahaha. apahal? pacitaaaa (style pak kodi jkk) "asal ah?", dalam hati kami tanya sendiri. takpa ni mesti sebab muka sunbu…

stalker tak sengaja

aku skroll lagi halaman insta.  satu-persatu aku perhati.  macam-macam info, ragam, momen. mana aku suka, bagi love sikit.  mana yang terkesan dalam hati, aku saved privately.  hehe.  macam stalker dah rasa. 
lagi dan lagi skroll ke bawah.  satu ni cantik gambar.  berseni. artistik.  cewah ayat kau.  klik nak stalk account ni pulak.  dah banyak kali aku elak tengok insta ni.  bersebab. 
sekadar nak usha kabar gitu.  haha.  terlalu rajin pulak baca segala komen.  itu pun sebab komen baru beberapa je.  baca dan baca.  stuck pada 1 komen dan balasannya.  oh. mungkin betul dia dah berpunya. 
aku tewas lagi dalam perasaan.  tewas si stalker tak sengaja.