Skip to main content

lalala

asalamualaikum untuk diriku :)

selamat datang kembali ke dunia blogspot. dah lama sebenarnya nak menulis semula tapi kekangan masa sangat tak mengizinkan.

kalau sebelum ni blog dah aku delete sebab unsur-unsur kematangan posts terdahulu sangat la nipis. haha. lawak bila baca balik semua post tu. 1 dunia nak diberitahu yang nampak kurang matang tu.

and now dh umur 26 tahun ni kena beragak sikit dalam apa jua yang ditulis (konon jek). hahaha. sekarang tengah struggle untuk hantar tesis master. ye lah, umur dah 26 tahun namun masih dibangku universiti lagi. hehe. 

ok untuk first entry ni je kot dulu. nak kena "kerjakan" tesis lagi. nanti sambung. 


Comments

Popular posts from this blog

nasi lemak cool

asalamualaikum :)

harini (semalam) hari jadi mekwan. hehe. yang lawaknya, pagi-pagi pukul 8 ke macam tu whatssap dr sebab nak inform kena pegi jumpa orang lain pagi ni dulu. terus je dr kata kita kena beli kek. hehe. tergamam pukul 8 mana nak cari kedai kek. haha. den suggest takpa nanti habis urusan dengan orang tu den pegi cari kek birthday untuk mekwan. ok dr pun setuju.

pegi la bincang itu ini, ada je yang kena tambah. bila daa mau hantar printing. lama sangat dah ni. oh lupa den keje part time la kiranya ni sebagai research assisstant. yaloh nak cari duit poket bagi lepas duit yuran, makan, minyak semua. alhamdulillah dengan titik peluh keje r.a ni juga ada rezeki untuk sambung belajar ke peringkat sekarang ni. ni nanti kita cerita hari lain ya.

nak dijadikan cerita sebab den takut lambat sampai dan masuk discussion tu, den laju-laju pegi tapau nasi lemak dekat makcik yang jual kat tepi jalan dekat dengan sekolah agama sri pulai ni. hehe. suka sebab nasi lemak dia sedap, sambal p…

sambung belajar atau kerja?

sambung belajar atau kerja?
soalan ni memang selalu dibahaskan, cewah. maknanya selalu menjadi igauan, persoalan yang boleh ganggu lena tidur malam mu. betul ke tak betul? tanya diri sendiri.
kita nak cakap lebih-lebih, kita pun bukan arif sangat. kita pun student lagi. hee. cuma, boleh kongsikan pengalaman je. lepas habis je exam degree dulu, terus kemas segala barang angkut balik kampung. waktuni, family dah pindah ke kampung. tidak lagi duduk dalam kawasan utm. terasa sedih jugak la sebab bertahun membesar duduk dalam kawasan utm. 
nak dijadikan cerita, dalam 2 bulan lepas tu keje part time sebagai pembantu penyelidik (research assistant, r.a) dengan lecturer. sebabnya ada kawan-kawan cari pengganti sebab dorang dapat better offer. okehjomlah, bawakgengsekali try pegi interview. hehe. takda la formal sangat interview, setakat bincang itu ini pasal grant research, projek, skop kerja, bayaran apa semua. dan alhamdulillah dapat keje r.a. 
waktu ni, ada beberapa orang kawan kita dah s…

antara dua

kalau kau pernah dalam situasi ini,
kita sama.
dalam apa jua kau buat,
kau berada di antara dua.

antara dua yang penting dalam hal kau hadapi sekarang ni,
ada hati perlu kau jaga.
dua hati yang hidup,
sakit bila disakiti.

namun satu seringkali kita abaikan,
hati kau sendiri.

dalam diam,
kau mengeluh.
kau merungut,
kau jadi geram.

kau rasa dihimpit,
kau akan rasa ditekan.
hati kau,
kau yang jaga.

hati aku,
aku yang jaga.
bukan dia,
bukan dia yang seorang lagi,
tapi aku.

cuma aku.